Mirëmëngjes të gjithë miqve tanë Bebe&Vogëlushë!
E nisim ditën e sotme me programin ushqimor të ditës së Mërkurë me:
ZEMRËN E PARADITES
Shkopinj buke ose biskota me miell orizi (pak më të forta, se biskotat e zakonshme).
+ Frut (Mollë Boronicë).
Ose Biskota Plasmon ose shkopinj buke (Grisini).
+ Frut i grirë (Mollë+Kajsi)
+ Ujë natyral.
DREKA.
Sot për vaktin e drekës kemi menduar Rizotkë me Thierrza me shije të theksuar, si rezultat
i bashkimit me erëzën e Rozmarinës dhe pak lëng mish viçi, të përgatitura në avull.
Ky lloj orizi përgatitet pa qepë, sepse siç përmendëm më lart Thierzat janë gatuar me shumë shije
Oriz me vaj ulliri ekstravirgjër e tiganisim.
+ Ujë natyral i valuar
+ Dado vegjetale në mes të kohës së përgatitjes.
Sapo orizi është gati, në dy minutat e fundit të zjerjes, shtojmë Thierzat.
Vazhdon dreka me:
+ Djathë (një fetë Branzi)
+ Bukë e freskët (një fetë e vogël)
+ Frut (Dardhë).
+ Ujë natyral.
ZEMRA E PASDITES
Biskota me miell orizi dhe drithëra ose shkopinj buke (Grisin), si ato në foto.
Ose Biskota Plasmon
+ Gjysmë banane
+ Ujë natyral.
DARKA
Për vaktin e darkës kemi përgatitur:
Makaronçin me pesto kungulli portokalli.
Zjejmë në ujë pa kripë Makaronçinat, për rreth 8 minuta, ndoshta edhe më shumë, nëse ka nevojë. Shtojmë peston Kungull portokalli, Djathë të grirë Grana, stika pishe (me këshillën e pediatrit), nen, nenexhik ose menta dhe Vaj ulliri ekstravirgjër .
Vazhdon darka me:
Kungulleshka të gjelbëra, të ziera.
Qofte rrole (mish i grirë, bukë e thërrmuar, djathë i grirë Grana, pak proshutë cotto)
+ Bukë e freskët (një fetë e vogël ose panine)
+ Frut i freskët (Mandarinë (Clementina).
+ Ujë Natyral.
Faleminderit që na ndiqni rregullisht Bebe&Vogëlushë! :)
Përshëndetje të përzemërta!
E nisim ditën e sotme me programin ushqimor të ditës së Mërkurë me:
ZEMRËN E PARADITES
Shkopinj buke ose biskota me miell orizi (pak më të forta, se biskotat e zakonshme).
+ Frut (Mollë Boronicë).
Ose Biskota Plasmon ose shkopinj buke (Grisini).
+ Frut i grirë (Mollë+Kajsi)
+ Ujë natyral.
DREKA.
Sot për vaktin e drekës kemi menduar Rizotkë me Thierrza me shije të theksuar, si rezultat
i bashkimit me erëzën e Rozmarinës dhe pak lëng mish viçi, të përgatitura në avull.
Ky lloj orizi përgatitet pa qepë, sepse siç përmendëm më lart Thierzat janë gatuar me shumë shije
Oriz me vaj ulliri ekstravirgjër e tiganisim.
+ Ujë natyral i valuar
+ Dado vegjetale në mes të kohës së përgatitjes.
Sapo orizi është gati, në dy minutat e fundit të zjerjes, shtojmë Thierzat.
Vazhdon dreka me:
+ Djathë (një fetë Branzi)
+ Bukë e freskët (një fetë e vogël)
+ Frut (Dardhë).
+ Ujë natyral.
ZEMRA E PASDITES
Biskota me miell orizi dhe drithëra ose shkopinj buke (Grisin), si ato në foto.
Ose Biskota Plasmon
+ Gjysmë banane
+ Ujë natyral.
DARKA
Për vaktin e darkës kemi përgatitur:
Makaronçin me pesto kungulli portokalli.
Zjejmë në ujë pa kripë Makaronçinat, për rreth 8 minuta, ndoshta edhe më shumë, nëse ka nevojë. Shtojmë peston Kungull portokalli, Djathë të grirë Grana, stika pishe (me këshillën e pediatrit), nen, nenexhik ose menta dhe Vaj ulliri ekstravirgjër .
Vazhdon darka me:
Kungulleshka të gjelbëra, të ziera.
Qofte rrole (mish i grirë, bukë e thërrmuar, djathë i grirë Grana, pak proshutë cotto)
+ Bukë e freskët (një fetë e vogël ose panine)
+ Frut i freskët (Mandarinë (Clementina).
+ Ujë Natyral.
Faleminderit që na ndiqni rregullisht Bebe&Vogëlushë! :)
Përshëndetje të përzemërta!
0 comments:
Post a Comment