Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers


KREM MISRI DHE TAPIOKE ME GJIZE.

Perberesit: Krem misri dhe tapioke (2 luge)
gjize(20gr)
uje(500ml)
nje patate,
nje karrote
nje kungulleshke
vaj ekstra virgjer ulliri.






Si fillim lajme perimet,
i qerojme dhe i presim ne copa te vogla.







Zjejme ujin dhe shtojme perimet duke i zjere per 30 min.
Filtrojme lengun e perimeve ndersa perimet i kalojme ne rende te posacme.
Zjejme nje tas me leng perimesh (200ml).
Hedhim  kremin e misrit dhe tapiokes dhe e gatuajme ende per 5-6 minuta te tjera.
Kalojme ne nje pjate kremin.
Shtojme 3 luge perime te grira.
Me pas gjizen.
Vajin ektravirgjer te ullirit (1 luge kafeje) dhe e perziejme.

2 comments:

Anonymous said...

Per ne nga Kosova ka ndonje term tjeter per tapioka qfar eshte

Bebevogelushe said...

bollgur, miell tershere i posacem per femije ose qe zjehet mbi 45 minuta ne zjarr te javashte tamam si harapashi :-) Ju falenderoj!