Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers




Edhe ti po te ishe, te haje fasule perdite nuk do te te merziteshin, edhe pse i adhuron fasulet? :-) Pra  kur ti zjesh perimet e fëmijës tënd mos ver gjithnje te njejtat, alternoji:

Zjeni perimet si me siper, sot ndryshova perimet perdora kunguj dhe patate, sic e pate edhe ne video ime bije e shijoi ne maksimum :-) Sekreti? Ne 2kg uje dhe perime hedhim 3-4 kokrra kripe te trashe.                                                                        

Ndajme  perimet e zjera dhe nje pule te plote, te ciles i kemi hequr pas zierjes kockat dhe e kemi copetuar, i ndajme nga lengu i tyre, i kullojme dhe i hedhim ne tasa te vegjel dhe i bejme gati per ti futur ne frizer.        
                                                     

Ndersa si ne fig 4, 5 dhe 6, lengun e hedhim ne format e akullit plastike te cilat gjenden ne frizerin e pothuaj gjithe kalorifereve ( Ne mungese perdorni qeska plastike me kuadrate per te formuar kubat e akullit, keshtu nuk do te humbisni kohe te cmuar)
                                                                         
 Lengun ne forme kubash akulli  pasi e kemi ngrire i hedhim ne tasa te vecante me etikete siper te cilave shkruhet emri i lengut sipas llojit psh: leng karrotash, leng mishi, leng patatesh, etj.  Kesaj radhe gatova sa per dy jave dhe ne akull lengu, perimet dhe mishi pervecse jane me te sigurta se kurre, mjafton te perdoresh cdo dite nga pak doza derisa pesha e papes per vakt te arrije 200g. Mund te marrim pak patate, pak karrota, kuba akulli lengu mishi ose lengu perimesh dhe ti nxehim te perziera te gjitha se bashku. Djath i grire, pak vaj ulliri, pluhur misri dhe tapioke dhe iam iam ben Aida (shih videon ne fillim te artikullit) ahaaaa me ne fund se po regretonte goca, po kthehesh nga papa tek gjiri  lool... ne vend qe te bente perpjete, po e merrte per tatepjete.... dhe e gjitha kjo per 3 kokrra kripe :-))))

















0 comments: