Realizojme gjellen klasike me bamje dhe mish ashtu sic bejme per pjestaret e rritur te familjes.
Sot isha me fat se nje mikja ime ma kishte bere dreken gati :-D gjej rastin ta falenderoj se ma kishte bere borxh me menu komplete: qe nga pjate e pare, pjate e dyte, embelsire (kadaif: fotoja me siper) , frut, kafe, tretes kafe ahaaaaaaa!
Keshtu qe mos ju lente zoti pa miq o miqte tane te blogut! :-)
Gjej rastin te pershendes sot me nje kenaqesi te vecante miqte e rinj, qe me lexojne nga Izraeli!
Shtojme pure patatesh te pergatitur me pare duke ziere nje patate, une nuk heq dore nga romantizmi dhe e zjej me gjithe lekure vetem e vetem ti ndjej aromen. Nuk ka te paguar kur pureja behet ne kete menyre. :-D
Ne rast se pureja ka dale e lengshme, shtojme pak krem gruri pluhur posacerisht per femije.
Ne rastin se i pergatisni bamjet si gjelle te rriturish, atehere gatuajini me vaj te mire ulliri dhe keshtu supa e bebit nuk ka nevoje per sperkatje shtese me vaj ne fund te pergatitjes.
0 comments:
Post a Comment