Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers



Perberesit: 
100g miell misri per harapash
kungulleshka jeshile
proshute cotto (koto)
leng mishi
hudher 1 thelp nese gatuani te njejten gje edhe per pjestaret e tjere te familjes.
vaj ulliri ekstravirgjer
djathe i grire parmixhan
Pergatitja:
Ngrohim pak vajin e ullirit derisa te cingerije (zverdhin hudhren nese pregatisim racione edhe per te rriturit e familjes) dhe hedhim kungulleshkat te prera crregullt ala julien.
Sfumojme me leng mishi dhe i lee te zjejne derisa te zbuten me leng mishi.
Nga ana tjeter hedhim 400 g uje me pak kripe te trashe dhe e cojme ne zjerje.
Hedhim ne forme shiu miellin e misrit (100g) dhe e perziejme ngadale dhe gjate gjithe kohes per 40-45 minuta qe te mos ngjitet.
E heqim nga zjarri harapashken duke i hedhur djathra qe shkrihen mire ne nxehtesi, si djathe bebe, gorgonzola etj
E leme 5 minuta ne qetesi te marre veten dhe impjatojme si per beben si per te rriturit.
Per bebet kuptohet perimet e zjera dhe proshuta miksohen ose shtypen me pirun varet nga mosha e femijes!
C'tju them tjeter pervecse ju befte mire? :-D

Ju pershendet Elda!




  Pjata e fundit eshte sallate mikse me baze lulekuqesh marsi :-)
E cuditshme por i madhi i ha nga xhelozia, ndersa e vogla nga kureshtja ahaaaaaaaaaa!


0 comments: