Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers



Mielli i grurit sitet, perzihet ne nje tigan me lyre ose vihet ne nje tave me shtrese1.5 cm dhe futet ne futet ne furre me 150°C duke vazhduar kaurdisjen derisa te zverdhet dhe te fitoje arome te mire.
Mielli i pergatitur ne kete menyre sitet edhe nje here lihet te ftohet dhe ruhet ne nje ene qelqi.
Kjo muhalebi pergatitet per te krijuar variacion ne ushqimin e femijes.
Mund te pergatitet me fruta me perime, qumesht apo me mish.
Ne nje ene hidhet 100g uje dhe si te kete marre vale shtohet miell me pak qumesht te ftohte.
Pasi lihet te zjeje per 5-8 minutash shtohet pjesa tjeter e qumeshtit dhe i jepen edhe 2-3 vale pastaj hidhet shurup sheqeri, leng kripe, gjalpe i fresket dhe perzihen deri sa te behen nje mase e njellojte.

P.S
Receta eshte e vjeter ashtu sic e pergatisnin dikur nenat tona, ndaj ju ftoj te zevendesoni shurupin e sheqerit me pak frut te grire dhe lengun e kripes me pak djathe te grire parmixhian. :-D

0 comments: