Recetë bazë: 4 dl lëng apo uje se avullon shumë 'gjatë gatimit),
35 gram polenta (miell misri) te mesme te posacme per femije por mund te perdorni edhe normalen e le te zjeje 40 minuta dhe s'ka asnje problem.
përbërësit e tjerë
(mish,
proshutë,
djathë dhe (ose)
zgjedhja e perimeve + si vaj ulliri ekstravirgjer
djathë lloj djathi sipas dëshires.
Coni ujin në vlim dhe hidhni në te polenten ne forme shiu. Uleni zjarrin deri ne fund dhe vini kapak siper. Lereni te zjeje për 40 minuta dhe pastaj plotësojeni me përbërësit e tjerë.
Shënim:
40 minuta mund të duket si shumë në krahasim me ushqimet tjera të gatshme qe kerkojne kohe zierje jo më shumë se 2 minuta, por ju duhet të konsiderojmë se nuk është e nevojshme që polenta te perzjehet vazhdimisht Në fund, mund te mbetet pak kore .Mos u shqetesoni eshte tipike kjo tek gatimi i polentes.
35 gram polenta (miell misri) te mesme te posacme per femije por mund te perdorni edhe normalen e le te zjeje 40 minuta dhe s'ka asnje problem.
përbërësit e tjerë
(mish,
proshutë,
djathë dhe (ose)
zgjedhja e perimeve + si vaj ulliri ekstravirgjer
djathë lloj djathi sipas dëshires.
Coni ujin në vlim dhe hidhni në te polenten ne forme shiu. Uleni zjarrin deri ne fund dhe vini kapak siper. Lereni te zjeje për 40 minuta dhe pastaj plotësojeni me përbërësit e tjerë.
Shënim:
40 minuta mund të duket si shumë në krahasim me ushqimet tjera të gatshme qe kerkojne kohe zierje jo më shumë se 2 minuta, por ju duhet të konsiderojmë se nuk është e nevojshme që polenta te perzjehet vazhdimisht Në fund, mund te mbetet pak kore .Mos u shqetesoni eshte tipike kjo tek gatimi i polentes.
0 comments:
Post a Comment