Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers



Elbasan i bukur, Elbasan! Sot kam vendosur do ther nje pule ahaaaaaaa! Per gocen, por jo per krushqit nga Elbasani se eshte ende e vogel, thjesht per papen e kisha fjalen.... :-) 
Marrim nje pule te paprere, te plote. E lajme mire dhe nese ka pupla te pahequra sic duhet atehere e percellojme ne zjarr. Nese e keni ne frizer atehere pula duhet nxjerre te shkrije tre ore para se te gatuhet. 



 E vendosim ne nje tenxhere me presion, duke shtuar kripe te trashe 3 kokrra me numerim. 


Pasi e leme te zjeje fort.

Ndajme kockat dhe lekuren nga mishi dhe i heqim menjane me ane te kullonjeses. 

 

E zhveshim me shume kujdes mishin e zjere tashme nga kockat sidomos ato te hollat. 


Eshte shume i rendesishem edhe nje kontroll i fundit i imet i mishit sepse nje kocke sado e vogel e pules, mund te behet teper e rrezikshme per femijen. Pra si ne foto e gjithe masa e mishit duhet te kaloje nen kontrollin tuaj te rrepte.


Pasi eshte katandisur kokoshi nje thele... lol ... Mishin e pules do ta peshojme dhe do ta ndajme ne racione me nga 30-40g ose 4-5 luge kafeje secili. Do ta vendosim neper tasa te vegjel dhe.... 


Direkt ne frizer me etikete siper. E njejta procedure do te ndiqet per te gjitha llojet e mishrave Pula 5 muajsh, vici 6muajsh, e keshtu me radhe. Na falni per rremujen por jam mesuar te rregulloj guzhinen pas papes se goces, kur ben pushimin e drekes filloj e i rregulloj te gjitha. ;-) 



Ju pershendet Elda!

3 comments:

Anonymous said...

flm Elda e dashur per keto keshilla...po me trego sa koh guxojm te ruajm mishin pules/vicit pasi te zihet ne friz..duhet vetem te imtesuar te futet ne friz apo dhe i bluar?..ju lutem me tregoni sepse gjdo dite te ziej mish e te pastroj nga kockat e ta bluaj eshte shum e mundimshme per mua qe rris tre femije...paraprakisht te flm e dashur...puthje per Aiden e vogel. :-)

Bebevogelushe said...

Sipas rregullave te udhezuesve te frigoriferit mund te ruhen me muaj te tere, por varet edhe nga data e skadences se konfeksionit te mishit! Une i zjej dhe i shtyp e mikser ne kohen kur me duhen dhe une vete i kam shenuar tek qeskat daten e skadences! :-) S'eshte nevoja fare te zjesh perdite! Mishin e zjen dhe e ruan ne qeska, ndersa perimet i lan i pret ne copa te medha dhe i ruan neper konfeksione te posacme por pa i zjere! Ju falenderoj!

Anonymous said...

faleminderit shum e dashur qe pa perts pergjigjesh kur te kerkojm ndihm...ciao