Reklame

Follow by Email

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

FollowersKjo eshte ora e se vertetes!
Nese e keni rritur sic duhet beben tuaj do duket rezultati i mundimit tuaj pikerisht ne kontrollet qe ben pediatri ne kete moshe :-D
Verifikohet nga ky i fundit sa kemi vjele nga ajo qe kemi mbjelle :-D duke mbikqyrur grafiket e peshes trupore, e cila shpreh me se mire shkallen e adipozitetit te femijes.

Ky parameter matet ne baze te peshes dhe gjatesise permes nje formule matematikore.
Normalisht duhet te rritet pika kulmore e grafikut rreth vitit te pare te jetes, fillon me vone nje rritje e ngadalte deri ne moshen 6 vjec dhe si perfundim nis rritja deri ne moshe te pjekur.
Ne rast se rritja fillon ne 6 vitet e para te jeteskemi te bejme me rritje te parakohshme te adipozitetit, qe tregon nje rrezik te ardhshem te mbipeshes.
 DUhet ne kete rast ti kushtohet shume rendesi menyres se te ushqyerit, pse jo duke mbajtur nje ditar per menyren si ha femija dhe si merr drejtim dita e tij!


0 comments: