Reklame

Follow by Email

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers- Foshnjat fillojne te komunikojne qe ne ditet e para te jetes, kur mesojne se (jo gjithmone per gezimin e tyre) e qara u sjell ushqim dhe perkujdesje.

- Brenda 6muajve ne pergjithesi femijet jane ne gjendje te njohin tingellimin e gjuhes meme.
Fillojne te nxjerrin edhe tinguj qe me kalimin e kohes pamjen e nje tipi bisede (pa kuptim).

- Brenda vitit te pare te jetes mesojne te shqiptojne pak fjale te thjeshta, ndonjehere pa ia ditur kuptimin.


- Brenda 18muajsh arrijne te perdorin 8 deri 10fjale.

- Brenda 2vjetesh femijet arrijne te formojne shprehje te thjeshta.

- Midis moshave 3 dhe 5vjec, numri i fjaleve rritet shume shpejt dhe femija fillon te kuptoje rregullat e gjuhesise.

- Zakonisht periudha me e rendesishme per mesimin e te folurit eshte 3vjecari i pare i jetes. Pikerisht ne kete faze zhvillohet truri.
Eshte shume i rendesishem ne kete moment ne ambjent i mbushur me tinguj (me mundesine per te degjuar njerezit kur flasin) dhe stimuj pamore, qe ndihmojne ne zhvillimin e komunikimit dhe te te folurit.


0 comments: