Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers



Pse ka flutura marinari? Do pyesni ju! :-)
E ne det mbase jo, por ne toke i gjen qe c'ke me te, sidomos kur kthehet me uri ujku nga peshkimi  :-)))
Gjithsesi keto receta jane per mamat, qe nuk kane shume kohe te gatuajne ne guzhine, se do i japin me pare femijes pastaj vete! :-) 
Duke i gatuar ve Ema Qazimin me "Marinari"  emmmm si dolen fantastike :-) dhe te sjellin ne qejf , jua siguroj! Burri do t'ju thote moj po je bere njesh ahaaaaaa, po s'ju tha , me duket se duhet te prisni sa t'ja merrni doren recetes :-D


Perberesit:
400g makarona flutur
100 g ton
qepe e vogel
nje thelp hudher
3-4 domate te grira holle
vaj ekstravirgjer ulliri
rigon
piper
kripe



Grijme qepen dhe hudhren holle dhe i tiganisim se bashku ne vaj ulliri, shpesh i sperkatim me pak uje qe te mos digjen qepet por "te presin" njera-tjetren.


Kur qepa te kete marre ngjyre floriri, hedhim domatet e grira dhe e leme te zjeje per gjysme ore ne flake te ulet. Veme uje ne nje tenxhere te zjeje me nje grusht skrupoloz kripe.
Kur fillon te vloje shtojme makaronat flutur te zjejne per aq kohe sa thuhet ne udhezimet siper pakos.
Ne tiganin me salce pas 10 minutash hedhim tonin  dhe e leme te zjeje per ende 10 minuta. Ne fund te pergatitjes se salces hedhim rigon, piper, kripe ose pak supe peshku ose perimesh (dado)
E leme per nja 2 minuta te tjera ne flake te ulet.


Kullojme makaronat dhe i hedhim siper salcen duke i lene te perzihen mire shijet me njera tjetren per jo me shume se 30 sekonda ne zjarr te ulet duke i perzjere shpejt dhe me force.


Ju befte mire!


0 comments: