Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers

Per nje lakror: 

500 g miell 
2 gota uje te gazuar 
80 g vaj ekstra te virgjer ulliri 
1 kg spinaq 
1 qepe 
1 thelpe hudher 
100 g djathe i grire parmixhan 
500 g gjize deleje 
5 veze te pathyera 
kripe 
borzilok te fresket gjethe 
majdanoz 


Krijo nje brum elastik  me miellin, vaj dhe pak kripe duke i shtuar pak e nga pak ujin e gazuar. 
Skuqni ne vaj hudhren e plote dhe qepen e prere holle, me pas spinaqin e prere si sallate. Kur te jene gati hiqni hudhren, lereni masen te ftohet, bashkoni gjizen, djathin e grire dhe pak nga erezat e grira. Hap me brumin dy pete lakrori jo shume te holla dhe njeren shtrojeni poshte nje forme te lyer me vaj. 
Hidhni mbi te harxhin, te cilin duhet te hapim me luge kater vende per te futur ne mes te lakrorit vezet e lara, te zjera dhe te qeruara, por te plota pa i copetuar. Mbuloni gjithe masen me peten e mbetur, qe e ngjyejme me te verdhe veze siper. Piqeni ne furre ne temperaturen 180° per 45- 50 minuta! 
P.S vezet mund te futen ne mes edhe te paziera por te lara mire dhe te paqeruara! Dalin te pjekura dhe per femijet mbeten nje surprize e vertete! :-) 



Recete e marre nga "Une dhe femija im"

Ju pershendet Elda!

0 comments: