Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers





Per 4-5 persona duhen:
Mish qengji ose dashi 500 gram, gjalpe dy luge gjelle, veze 2 kokrra, kos 3 gota uji, miell dy luge gjelle, oriz 1 luge gjelle, kripe, piper.



 

Tava e Elbasanit pergatitet me mish qengji ose dashi. Meqenese taljonet e gjejne pak te rende une perdora mish pule. Po te jete mish qengji, ai piqet drejtperdrejt ndersa mishi i dashit zihet me pare. Hedhim vec ne nje ene vezet , kosin, kripen dhe pak piper. Lihen menjane. 



 Ne tenxhere me gjalpe kaurdiset pak miell derisa te zverdhet por jo te skuqet; 

 

Shtohet lengu i mishit te pjekuri holluar me uje , perzihen dhe valojne derisa te krijohet nje salce e trashe. Hiqet nga zjarri dhe lihet te ftohet. 



Mishi pritet ne thella, vendoset ne tepsi, i hidhet siper gjalpe dhe piqet ne furre ose ne tave me korent. Here pas here i hidhet pak uje qe te mos thahet. Pasi te piqet hiqet nga furra. 

 

Lihet te ftohet salca e trashe, bashkohet me kosin dhe vezet qe kishim lene me pare menjane dhe perzihen mire. 

 


Ne tave me mish hidhet pak oriz gjysme i zier... 

 


 .... Bashkohet salca e trashe me kosin dhe vezet dhe perzihen mire. 



... rradhiten thelat e mishit, i hidhet siper masa e perziere, pak gjalpe dhe piqet ne furre derisa te krijohet nje cipe e kuqe. 




Shoqerohet me pilaf me mish.... 





  ose pa mish sipas deshires... 

 

 une e pelqej me mish te grire holle-holle! 

  

Gjak, dhjame e parè! ;-) 

0 comments: