Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers




Sot pregatita llasanjat me ragù alla bolonjese. Si i bera? 
Nuk eshte aq e veshtire sa duket edhe pse ka shume perberes. Prandaj marsh ne shtepi ti pergatisni kudo qe jeni lidhur me tablet, i-fone, aj-teke , i-cifte ahaaaaa! Pervishni menget dhe filloni! ;-) 
 Ja perberesit per llazanjet me ragù alla bolonjese:


Perberesit per 6 persona:

1 Peta baze aq sa nevojiten (a.s.n) 
2. Mozarela 2
3. Salce beshamell (a.s.n) 
4.Parmixhian i grire (a.s.n)
5. Gjalpe (a.s.n)
6. Kripe (a.s.n)
7. Proshute cotto 50 g
8. Tul demi i grire 150 g
9. Domate tul te grira me dore  300 g
10. Qepe 1/2

11. Karrota 1/2
12. Rrenje selinoje 1/2
13. Thelpinj hudhre 1/2
14. Dafine
(a.s.n) 
15. Salvia (a.s.n) 
16. Borzilok (a.s.n) 
17. Vaj extravirgjer ulliri (a.s.n)  .
18 Vere e kuqe 1/2 gote
19. Salsice 50 g
 

Pergatitja: 
Pergatitet peta baze. Kalojini siper peten duke e shtruar  me salcen e cila pergatitet ne kete menyre: Grini karroten, qepen selinon dhe hudhren, gjithashtu edhe proshuten.
Ne nje tigan te thelle skuqni salcicen me vaj dhe shtoni perimet e grira proshuten dhe i lini te zbuten
Para se te marrin ngjyre shtoni tulin e mishit te grire jepini ngjyre shtoni domatet e grira, dafinen, erezat dhe kripen. Uleni flaken dhe vazhdoni ta gatuani masen derisa te rezultoje e e lengshme dhe e dendur.
 

Nderkohe pergatisni salcen beshamel. Ne fundin e nje tenxhereje shperndani salce dhe beshamelen duke i trazuar me luge. Vendosni nje shtrat me llasanja dhe shperndani mozarellen dhe djathin e grire, vazhdoni kesisoj deri sa te jene shtruar te gjithe perberesit: si salca edhe beshamela. 
Sperkateni ne fund me djathe te grire parmixhan dhe mbylleni punen duke e futur ne furre te nxehte per 30/40 m, Nxirreni nga furra dhe sherbejeni ne tavoline! 
Gjak, dhjame e pare! ;-)  

0 comments: