Nuk eshte aq e veshtire sa duket edhe pse ka shume perberes. Prandaj marsh ne shtepi ti pergatisni kudo qe jeni lidhur me tablet, i-fone, aj-teke , i-cifte ahaaaaa! Pervishni menget dhe filloni! ;-)
1 Peta baze aq sa nevojiten (a.s.n)
2. Mozarela 2
3. Salce beshamell (a.s.n)
4.Parmixhian i grire (a.s.n)
3. Salce beshamell (a.s.n)
4.Parmixhian i grire (a.s.n)
5. Gjalpe (a.s.n)
6. Kripe (a.s.n)
7. Proshute cotto 50 g
8. Tul demi i grire 150 g
9. Domate tul te grira me dore 300 g
10. Qepe 1/2
11. Karrota 1/2
12. Rrenje selinoje 1/2
13. Thelpinj hudhre 1/2
14. Dafine (a.s.n)
15. Salvia (a.s.n)
16. Borzilok (a.s.n)
17. Vaj extravirgjer ulliri (a.s.n) .
18 Vere e kuqe 1/2 gote
19. Salsice 50 g
Pergatitja:
6. Kripe (a.s.n)
7. Proshute cotto 50 g
8. Tul demi i grire 150 g
9. Domate tul te grira me dore 300 g
10. Qepe 1/2
11. Karrota 1/2
12. Rrenje selinoje 1/2
13. Thelpinj hudhre 1/2
14. Dafine (a.s.n)
15. Salvia (a.s.n)
16. Borzilok (a.s.n)
17. Vaj extravirgjer ulliri (a.s.n) .
18 Vere e kuqe 1/2 gote
19. Salsice 50 g
Pergatitja:
Pergatitet peta baze. Kalojini siper peten duke e shtruar me salcen e cila pergatitet ne kete menyre: Grini karroten, qepen selinon dhe hudhren, gjithashtu edhe proshuten.
Ne nje tigan te thelle skuqni salcicen me vaj dhe shtoni perimet e grira proshuten dhe i lini te zbuten
Para se te marrin ngjyre shtoni tulin e mishit te grire jepini ngjyre shtoni domatet e grira, dafinen, erezat dhe kripen. Uleni flaken dhe vazhdoni ta gatuani masen derisa te rezultoje e e lengshme dhe e dendur.
Nderkohe pergatisni salcen beshamel. Ne fundin e nje tenxhereje shperndani salce dhe beshamelen duke i trazuar me luge. Vendosni nje shtrat me llasanja dhe shperndani mozarellen dhe djathin e grire, vazhdoni kesisoj deri sa te jene shtruar te gjithe perberesit: si salca edhe beshamela.
Para se te marrin ngjyre shtoni tulin e mishit te grire jepini ngjyre shtoni domatet e grira, dafinen, erezat dhe kripen. Uleni flaken dhe vazhdoni ta gatuani masen derisa te rezultoje e e lengshme dhe e dendur.
Nderkohe pergatisni salcen beshamel. Ne fundin e nje tenxhereje shperndani salce dhe beshamelen duke i trazuar me luge. Vendosni nje shtrat me llasanja dhe shperndani mozarellen dhe djathin e grire, vazhdoni kesisoj deri sa te jene shtruar te gjithe perberesit: si salca edhe beshamela.
Sperkateni ne fund me djathe te grire parmixhan dhe mbylleni punen duke e futur ne furre te nxehte per 30/40 m,
Nxirreni nga furra dhe sherbejeni ne tavoline!
Gjak, dhjame e pare! ;-)
0 comments:
Post a Comment