Ne qafe te Llogarase kete vere kam provuar harapash me veshka dhe mushkeri bagetie! Ketu nuk kisha mundesi ti gjeja por e bera me mish normal! Keshtu qe po jua kaloj si recete. Nese gjeni Te brendshme provojeni dhe per mua . Po ju le me disa foto nga ai vend i mrekullueshem. :-))) Sic e shihni edhe liber me vete, nje botim i viteve te kaluara! Shume informues!
Perdorim 1000g miell misri ne 4 litra uje dhe dy luge guzhine me kripe te trashe. Kripa hidhet kur uji eshte akoma i vaket. Derdhim ne ujin qe sapo ka marre vale ne forme shiu per te mos formuar therrime. Perzjejme lehte pergjate gjithe kohes derisa te behet gati per 30-40 minuta ne flake te ulet. .
Hidheni harapashin ne taliere druri.
Pregatisim lloje te ndryshme mishi dhe i skuqim ne vaj ulliri me pak hudher e cila eleminohet sapo ka marre ngjyre te arte. Sfumojme me vere te bardhe dhe duke hedhur nga pak uje qe te mos thahet.
Ne zemer te harapashit veme pak djathe qe ne nxehtesi behet krem.
0 comments:
Post a Comment