Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers


 


 

Perberesit per 4-5 persona 
Miell 3 gota uji 
Uje 300g
Kripe
Spinaq 1kg
Veze 2
Qumesht
Djathe i bardhe i thermuar 3-4 luge 
Vaj extra virgjer ulliri 
Piper
Ne tavoline ose tepsi hidhet mielli dhe ne mes hapet nje grope ku hidhet uji i kripur i ngrohte. 
E perziejme per 10 minuta derisa brumi te rezultoje kompakt dhe elastik.
Mbulohet me nje pecete te lagur per te arritur elasticitetin e duhur per gati 30 minuta. 
Brumi ndahet ne rrathe te cilet fillojne te hapen dhe te alternohen mbi tepsine e pjekjes me harxhin e spinaqit qe pergatitet ne kete menyre:


Lahet spinaqi dhe pervelohet ne uje te nxehte me kripe per 2-3 minuta, kullohen, lihen te ftohen, dhe priten. 
Shtohet djathi i bardhe i therrmuar, vaji, qumeshti dhe 2 veze pa nje te verdhe e cila hiqet menjane. 
Shtrohen petet ne nje tepsi te lyer me vaj ulliri duke i alternuar me harxhin e mesiperm.


Siperfaqja e byrekut duhet kaluar me penel guzhine te ngjyer me veze, me pas ne furre me temerature  180°C per 30-40 minuta. E leme te ftohet dhe impjatojme.

0 comments: