Miell 3 gota uji
Uje 300g
Kripe
Spinaq 1kg
Veze 2
Qumesht
Djathe i bardhe i thermuar 3-4 luge
Kripe
Spinaq 1kg
Veze 2
Qumesht
Djathe i bardhe i thermuar 3-4 luge
Vaj extra virgjer ulliri
Piper
Ne tavoline ose tepsi hidhet mielli dhe ne mes hapet nje grope ku hidhet uji i kripur i ngrohte.
Ne tavoline ose tepsi hidhet mielli dhe ne mes hapet nje grope ku hidhet uji i kripur i ngrohte.
E perziejme per 10 minuta derisa brumi te rezultoje kompakt dhe elastik.
Mbulohet me nje pecete te lagur per te arritur elasticitetin e duhur per gati 30 minuta.
Brumi ndahet ne rrathe te cilet fillojne te hapen dhe te alternohen mbi tepsine e pjekjes me harxhin e spinaqit qe pergatitet ne kete menyre:
Lahet spinaqi dhe pervelohet ne uje te nxehte me kripe per 2-3 minuta, kullohen, lihen te ftohen, dhe priten.
Lahet spinaqi dhe pervelohet ne uje te nxehte me kripe per 2-3 minuta, kullohen, lihen te ftohen, dhe priten.
Shtohet djathi i bardhe i therrmuar, vaji, qumeshti dhe 2 veze pa nje te verdhe e cila hiqet menjane.
0 comments:
Post a Comment