KREM MISRI DHE TAPIOKE ME GJIZE.
Perberesit: Krem misri dhe tapioke (2 luge)
gjize(20gr)
uje(500ml)
nje patate,
nje karrote
nje kungulleshke
vaj ekstra virgjer ulliri.

Si fillim lajme perimet,
i qerojme dhe i presim ne copa te vogla.

Filtrojme lengun e perimeve ndersa perimet i kalojme ne rende te posacme.
Zjejme nje tas me leng perimesh (200ml).
Hedhim kremin e misrit dhe tapiokes dhe e gatuajme ende per 5-6 minuta te tjera.
Kalojme ne nje pjate kremin.
Shtojme 3 luge perime te grira.
Me pas gjizen.
Vajin ektravirgjer te ullirit (1 luge kafeje) dhe e perziejme.
2 comments:
Per ne nga Kosova ka ndonje term tjeter per tapioka qfar eshte
bollgur, miell tershere i posacem per femije ose qe zjehet mbi 45 minuta ne zjarr te javashte tamam si harapashi :-) Ju falenderoj!
Post a Comment