Facebook

Search

Loading...
Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers

Klikimet totale te miusheve ;-)


PO FILLOJ ME PROGRAMET E USHQIMIT PER BEBE DHE DISA KESHILLA TE TJERA QE KANE TE GJITHA NE LIDHEJ ME NJERA TJETREN PER TE PATUR NJE ZHVILLIM SA ME TE MIRE TE BEBES/

MOSHA 0 - 1 MUAJSH
USHQIMI ESHTE VETEM QUMESHT NGA GJIRI OSE QUMESHT PLUHUR,
( MARKA E CDO QUMESHTI ESHTE E REKOMANDUAR NAG PEDIATRI QE KENI ZGJEDHUR PER TE NDJEKUR ZHVILLIMIN FIZIK DHE SHENDETESOR TE BEBES )
KJO NUK DO TE THOTE SE QUMESHTI E NJE MARKE TJETER NUK ESHTE I MIRE APO KAQ I MIRE SA KY QE JU KA REKOMANDUAR MJEKU, KJO LIHET NE VLERESIMIN E MJEKUT....... DHE NE ZGJEDHJEN E TIJ........
SASIA E TE USHQYERIT TE FEMIJES ESHTE 6 RACIONE GJATE DITES DHE 1 RACION GJATE NATES.
ORa NE TE CILEN JU DO TE USHQENI FEMIJEN ESHTE NE ZGJIDHJEN TUAJ, SE SI JUVE DO TE ORGANIZONI DITEN TUAJ POR DUKE PATUR GJITHMONE PARASYSH, QE USHQIMI I FUNDIT TE MOS JETE ME VONE SE NE OREN 9.30 NE DARKE....
PERSA I PERKET RACIONIT TE NATES AI ESHTE NE ZGJIDHJEN E VETE FEMIJES, DO TA KERKOJE VETE, DO TE ZGJOHET NATEN SEPSE KA URI.......
VETEM KUR TE ZGJOHET VETE FEMIJA DHE VETEM ATEHERE DO TA JAPIM RACIONIN E NATES....
SASIA E USHQIMIT ESHTE 80-90 ML QUMESHT KUR E USHQEJME ME BIBERON..... DHE KUR E USHQEJME ME GJI ESHTE 90 - 110 ML .....
KUR FEMIJA USHQEHET ME GJI ATEHERE 2 JAVET E PARA DO TA PESHOJME PERPARA DHE MBAS USHQIMIT SA HERE QE USHQEHET KESHTU DO TE MESOJME DHE SASINE QE FEMIJA PI.
KA RASTE KUR NE NJE GJIVAKT TE MARRE ME SHUME SE 110 LM, MUND TE MARRE 120-125 ML, KJO NUK SJELL ASNJE PROBLEM SEPSE TE JENI TE SIGURTE, QE MENJEHERE NE USHQIMIN TJETER DO TE MARRE ME PAK.....
PO KESHTU DO TE JETE DHE ME USHQIMIN ME BIBERON NE QOFTE SE FEMIJA NUK E PI GJITHE SASINE QE KENI PERGATITUR, MOS U SHQETESONI DHE MOS JA JEPNI ME ZOR, NE VAKTIN TJETER PREGATISNI 10 ML ME SHUME DHE TE JENI TE SIGURTE SE DO TA PIJE.......
PESHA E FEMIJES ESHTE ME SE E RREGULLT KUR KA MA 25-30 GR NE DITE PRA AFERSISHT 175 GR NE JAVE....
KA RASTE KUR KURBA E PESHES SE NJE FEMIJE NUK ESHTE NE TREGUESIT E SAKTE. KJO NUK DO TE THOTE QE KY FEMIJE KA PROBLEME, RENDESI KA QE NE TE KONTROLLOJME PESHEN QE MERR CDO DITE, PER 2-3 JAVET E PARA DHE PESHEN QE MERR CDO JAVE .......
NE QOFTE SE PESHA QE KA MARRE NJE FEMIJE ESHTE PESHA E KERKUAR TE CILEN E KAM THEKSUAR ME LART ESHTE MESE FIZIOLOGJIKE DHE VETEM KJO KA RENDESI.....
FEMIJA DUHET TE BEJE DY BANJA NE DITE NJE NE MENGJES PERPARA VAKTIT TE DYTE PRA RRETH ORES 9-9.30 NE MENGJES DHE PERPARA VAKTIT TE FUNDIT TE DITE QE PRAPE ESHTE RRETH ORES 21-21.30 NE DARKE......
KETO JANE DISA KESHILLA TE CILAT UNE I KAM ZBATUAR DHE I ZBATOJ DHE KAM PATUR SUKSES

(PROGRAMET E AIDES)

0 comments: